Niečo sladké za nedeľným obedom? Nech sa páči! Jednoduchá príprava, luxusná chuť, čo viac si priať? Už len to mať chytro na tanieri :)

torta2

Túto tortu som vyskladala z rôznych receptov na narodeniny pre svojho prostredného synátora. Zachutila všetkým a hneď o týždeň sme mali repete, tentoraz nie s jahodami, ale ríbezľami. Chutila snáď ešte lepšie!

torta

Tak nech už dlho nekecám, poďme na recept:

cesto:
90g práškového cukru (používam trstinový najemno zomletý)
90g najemno pomletých mandlí (môžu byť aj vlašské orechy)
1PL kakaa
3 vajcia

plnka:
250g mascarpone
200ml šľahačkovej smotany
1-2PL cukru
vanilka alebo vanilkový cukor
jahody (alebo iné drobné ovocie – maliny, ríbezle, černice, alebo aj ich mix :))
poleva: 50ml smotany na šľahanie
80g čokolády na varenie
1PL masla

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiesime ostatné prísady a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180°C cca 30-35 minút.
Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, jemne osladíme a dochutíme vanilkou.
Po vychladnutí rozkrojíme, naplníme 2/3 plnky, poukladáme jahody, a povrch torty potrieme zvyšnou plnkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou – v horúcej smotane rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a dobre premiešame.

Ja som použila malú tortovú formu s priemerom 20cm, do väčšej odporúčam množstvo surovín na cesto zdvojnásobiť, plnky je relatívne dosť :)

torta1

Dobrú chuť a krásny víkend!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.