Máte chuť na niečo sladké k sobotňajšej kávičke? Tak poďme na to!
Tento rýchly a jednoduchý recept som objavila vo svojom zošitku, kde som si po svadbe začala zapisovať recepty. Pôvodne malo ísť o čokoládové mafiny, na tie som ale nemala chuť, tak som si povedala, že cesto len vylejem na plech a bude z toho koláč. Doma som mala ešte bio pomaranče – a tie celý koláč zmenili na čosi neskutočné! Kombinácia čokolády a pomaranča je jednoducho fenomenálna. A to hovorím ja, ktorá čokoládové koláče vôbec nemusím.
Potrebujeme:
2 šálky polohrubej múky
2 čl prášku do pečiva
1/2 čl sódy
2-3 pl kakaa
1 šálka mlieka
90ml oleja
1 vajce
nastrúhaná kôra z 1/2 bio pomaranča
Postup:
Zmiešame sypké a mokré suroviny, spojíme, vymiešame a vylejeme na vymastený plech. Ak máte chuť sa „pohrať“, môžete cesto plniť do košíčkov na muffiny. Pečieme 20 minút pri 200°C. Po upečení polejeme polevou, ktorú si pripravíme z vytlačenej pomarančovej šťavy a práškového cukru.
Dobrú chuť!