Keďže radosť z jesene sa stále nedostavila, od kvetov sa presúvam do kuchyne. V skutočnosti som si síce naopak ku kvetom len odbehla, lebo kuchyňa je miesto, kde trávim… hm, no ťažko to vyčísliť, občas mám pocit, že sa môj život odohráva len v kuchyni. Ale späť k pozitívnemu mysleniu. Ideme piecť 🙂

Úprimne povedané, trochu sa hanbím, že vôbec idem písať „recept“ na niečo tak jednoduché. Ale som taká vytešená z toho, čo som vymyslela, že sa musím podeliť. Príprava trvá pár sekúnd, zašpiní sa presne 1 miska a metlička mixéra. A decko, ktoré potom misku vylizuje, pravdaže. No to už je súčasť každého receptu 🙂

Takže pripravení? Tu je to!

250g gaštanového pyré
2 vajcia
pol čaj. lyžičky prášku do pečiva

Všetko spolu vymixujeme, a ak radi pridávame škoricu všade, kde sa dá – tak tu sa veru dá pridať – za malú lyžičku pridáme. Plníme do mafinových košíčkov a pečieme na 175°C približne 20-25minút.

Výsledok chutí presne ako sa dá očakávať – ako pečené gaštanové pyré. Z tejto dávky mi vyšlo 8 menších mafín, čo je pri troch deťoch skoro ako nula, takže nabudúce robím rovno z dvojnásobnej dávky.

Dnes som k nim urobila aj čerstvý kompót – povarené jablká a hrozno v troche vody s medom. Už sa teším, ako kúpim čerstvé gaštany a budem piecť z nich, nie z mrazeného pyré. Tak nech žije jeseň! Možno si ju predsa opäť obľúbim 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *