Čo som vydatá, krémové polievky som nevarila. Protivil sa mi už len ten názov a to z jediného dôvodu – vybavila sa mi vždy podivná biela tekutina v tanieri v školskej jedálni. Až raz, ani neviem kedy to vlastne bolo, som zistila, že krémová polievka s mliekom nemusí mať vôbec nič spoločné!

Podobne som to mala so špargľou. Tú som síce nemala na zozname zlých jedál z detstva (keďže som ju prvý raz ochutnala až ako dospeláčka), ale jedla som len bielu a tá ma chuťovo vôbec neoslovila.

Teraz som ale zahliadla v obchode zelenú a povedala som si, že to risknem a niečo vykúzlim. A veru dobre som urobila! Polkilové balenie som rozdelila na polovicu, že z jednej časti urobím polievku a z druhej ešte niečo iné, nakoniec nám ale polievka chutila tak veľmi, že aj druhá časť špargle padla na tento účel. Dokonca aj vymýšľavé detské osadenstvo si pochvaľovalo!

sparglova

Receptík je superjednoduchý a superrýchly:

250g špargle
2-3 zemiaky
bobkový list, nové korenie, soľ, „vegeta“

Zo špargle som odstránila tvrdé spodné časti stonky, nakrájala na menšie kúsky a dala variť do osolenej vriacej vody. Pridala som koreniny a nechala pár minút povariť. Potom som pridala na kocky nakrájané zemiaky a nechala do mäkka dovariť. Nakoniec som celú polievku rozmixovala, dochutila a servírovala s krutónmi.

Dobrú chuť a príjemnú špargľovú sezónu! :)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.