Aké ovocie sa vám najviac spája s jeseňou? V našich končinách hádam nikoho neprekvapím, keď poviem, že pre mňa sú to jablká a slivky. Tento receptík navyše obsahuje tretiu moju obľúbenú potravinu – mak. Navyše netreba nič piecť ani variť, je super rýchly, super chutný a ešte aj super zdravý :) Tak teda bez dlhých rečí, poďme maškrtiť.

raw_makove1

Potrebujeme:

jablká, mak, sušené slivky, podľa chuti sladidlo (agávový sirup) a škoricu

Slivky si najprv necháme hodinku namočiť, potom vodu zlejeme a slivky rozmixujeme. Zmiešame s pomletým makom, ochutíme štipkou škorice a agávovým sirupom. Jednotlivé suroviny dávam stále od oka, tak, aby mi vznikla plnka, ktorá sa nesype ale ani neleje, jednoducho pekne drží pokope. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame na hrubšie plátky a natierame plnkou. Môžeme dozdobiť orechmi a mlsať!

raw_makove

Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.