Po všetkom tom vianočnom varení, pečení a maškrtení sa mi veru pár dní nechcelo tráviť čas v kuchyni vyváraním komplikovaných jedál. V chladničke sa tiež zásoby preriedili a pohľad mi padol na slivkový lekvár! Od mamičky. Túto jeseň skúšala nový recept, ostalo v ňom aj zopár väčších šťavnatých kúskov. Mňam! Hneď som rozmýšľala, ako ho využiť.

rezance1

A tak som vymyslela dobrotu, ktorá možno patrí do kategórie „objavená teplá voda“, ale… snáď nikomu nezaškodí oprášiť staré recepty z čias našich babičiek.

rezance2

široké rezance
slivkový lekvár (domáci, od mamičky, ako inak :))maslo
cukor
orechy

Kým sa nám varia rezance, nahrubo nasekáme orechy a opečieme na suchej panvici. V hrnci roztopíme maslo, pridáme rezance a lekvár, premiešame, aby sa lekvár rovnomerne rozišiel po rezancoch a hotovo! Na tanieri posypeme opečenými orechmi, prípadne podľa chuti dosladíme.

Dobrú chuť! :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.