Stalo sa u nás už akousi tradíciou, že cez víkend mávame sladké raňajky. V sobotu ráno sa mi veru zavčasu vstávať nechce, tak si jedlo zvyknem pripraviť v piatok večer. To je ale zasa veľmi často čas, kedy robím všetko možné, len piecť nestihnem. V takej chvíli veľmi rada siahnem po recepte, ktorý si obľúbila celá rodina.

ryzovy_kolac1

Je z prirodzene bezlepkovej ryžovej múky, pripravuje sa extra rýchlo, chutí výborne a dá sa ľahko obmieňať podľa aktuálnej chuti a surovín, čo máme doma.

Potrebujeme:
200g ryžovej múky (alebo 150g ryžovej a 50g kukuričnej)
100g kokosu
200ml mlieka (používam pohánkové alebo kokosové)
3 vajcia
100g trstinového cukru
1 čaj. lyžička prášku do pečiva
ovocie podľa chuti

Vymiešame vajcia s cukrom a pridáme ostatné suroviny (okrem ovocia). Vzniknuté cesto nalejeme do vymasteného plechu a na vrch poukladáme ovocie, ja najčastejšie používam mrazené ríbezle, černice, maliny. Pečieme 25 minút na 180°C.

ryzovy_kolac2

Ja som tentoraz rozdelila cesto na polovice a do jednej som pridala polievkovú lyžicu karobu. Tak mi vznikol dvojfarebný koláčik.
Alebo môžete cesto naliať do košíčkov na mafiny a miesto ovocia použiť kúsky nasekanej čokolády.
Alebo…. vymyslite si niečo sami! :)

Každopádne je to výborný koláč, ktorý chutí aj lepkožrútom. :)

Dobrú chuť a krásny slnečný víkend!

 

4 komentáre on Ryžovo-kokosový koláč s ovocím

  1. Super, ja a tiež snažím piecť bez múky a častokrát mi chýba inšpirácia, tak ďakujem za receptík… mimochodom kde kupuješ pohánkové mlieko? ešte som ho nikde nevidela… stále narazím len na ryžové, alebo sójové … vďaka :-)

    • Kupujem sušený pohánkový nápoj Zajíc, nepijeme to nejak často, ale mávam to v skrinke „pre každý prípad“ :) väčšinou takto do pečenia ho použijem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.