Život je rýchly, leto horúce, zmrzku ľúbi každý. Ak nám trochu leží na srdci, čo papajú naše deti a nechceme každý deň komerčné, cukrom napchaté vychytávky, nech sa páči, toto je najrýchlejší recept na svete! (alebo aspoň, aký ja poznám)
Potrebujeme jedinú vec – banány. Akokoľvek krútite hlavou, dajte tomu šancu, nebudete ľutovať. Ja som to tiež nechápala, ale odkedy som ochutnala, vždy mám v mrazničke nejaké banány.
Tak poďme pekne od začiatku. Najprv si olúpete banány, nakrájate na kúsky, ktoré vám potom dobre vojdu do mixéra. A šup s tým do mrazničky na pár hodín, ja nechávam cez noc. Potom, keď dostaneme chuť na zmrzlinu, zmrazené kúsky banánu len prehodíme do mixéra a mixujeme. Treba tomu dať čas. Zo začiatku to vyzerá ako ľadová drť.
Po chvíľke sa ale konzistencia zmení a vznikne krásny hladký našľahaný krém. Tadá! Hotovo 🙂
V tejto chvíli môžeme začať mlsať. Alebo experimentovať a pridať nejaké príchute. Jemnú karamelovú chuť získame pridaním lyžice mandľového masla a javorového sirupu. Táto je moja najobľúbenejšia. Alebo môžeme pridať iné ovocie, maliny, jahody, čučoriedky. alebo kúsky nasekanej čokolády a dostaneme „stracciatellovú“. Alebo trochu škorice, či vanilky, orieškov… skrátka, každému podľa jeho chuti.
Ak máme fakt super tvorivú náladu, pripravíme si polevu – rozpustíme za lyžicu kokosového oleja a zmiešame s čajovou lyžičkou kakaa. Zmrzlinu polejeme, prípadne posypeme sekanými orieškami a potom už ozaj zjeme, lebo sa nám načisto roztopí!
Dobrú chuť! 🙂