Jeseň je pre mňa úplne čarovným obdobím. Príroda hýri pestrými farbami a odovzdáva nám svoje posledné plody, než sa uloží na zimný odpočinok. V kuchyni je to potom jedna radosť! Ochutnávať a kombinovať všetky tie farby, vône a chute 🙂
Že domáce jedlo je najzdravšie, o tom snáď nikto nepochybuje, keď je navyše varené s láskou a zo sezónnych surovín – to je hneď iný level! Tak teda nech sa páči, trochu inšpirácie z našej kuchyne 🙂
Tekvica je snáď hlavným symbolom jesene… a krémová tekvicová polievka samozrejme tiež!
Zapekaný baklažán a la čo dom dal – pozdĺžne prekrojený baklažán jemne nasolený, naplnený paradajkami, paprikou, nakrájaným vnútrom baklažánu a syrom feta. Ochutiť, zapiecť, spapať! 🙂
V jednoduchosti je krása – to som si povedala, šupla zeleninu nad paru a za polhodinku bol chutný obed na svete!
Ak je tekvica symbolom jesene čo sa zeleniny týka, jablká a hrušky sú jednoznační ovocní favoriti. Aký by to bol nedeľný obed bez maškrty, však? Jablkové mafiny a francúzska pochúťka tarte tatin určite potešia mlsné jazýčky 🙂
No a ak chcete niečo ušetriť aj na zimu, vyskúšajte napríklad domácu vegetu – na jesenné dni budete môcť spomínať pri každej zimnej polievke.
Prajem vám krásne jesenné dni a dobrú chuť, nech už budete variť čokoľvek! 🙂